Domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou.
Sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň.
Potrebujeme:
100 ml rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml mlieka
750 g hladkej múky
2 lyžičky soli
1 lyžičku cukru
1 kocku čerstvého droždia (40 g)
125 g masla
11-12 strúčikov cesnaku
2 žĺtky
150 – 200 g natenko nakrájanej šunky
150 g strúhaného syra
Na posypanie:
Semienka
Rascu
Postup:
V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.
Počkáme, kým vyjde kvások.
V inej miske zmiešame múku so soľou.
Pridáme kvások a zmäknuté maslo.
Pridáme aj zvyšné mlieko a olej.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Cesto preložíme na pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.
Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom a túto zmes natrieme na každý plát cesta.
Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom.
Nakoniec každý plát zrolujeme, potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.
Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)