Máte chuť na niečo dobré k obedu?
Skúste tento jednoduchý recept na výborné a najmä rýchlo pripravené mäsko v omáčke.
Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, cestovinu, alebo zemiaky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na kanáli Vaříme s Mozkem.
Potrebujeme:
400 g kuracie prsia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
olej
1 lyžička mletej sladkej papriky
1 až 2 lyžičky karí korenia (pozor je veľmi výrazné)
1 bujón
200 g smotana na varenie
1 lyžica hladkej múky
príloha (voliteľné):
ryža
cestoviny
zemiaky
Postup:
Kuracie mäso si očistíme.
Nakrájame na kúsky.
Cibuľu očisíme a nakrájame nadrobno.
Rovnako si očistíme a nakrájame aj strúčik cesnaku.
Pripravíme si panvicu na ktorej zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým sa mäso zatiahne.
Teraz pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.
Dobre premiešame.
Pridáme papriku a kari korenie, premiešame.
Hneď zalejeme vodou (2 hrnčeky) a premiešame.
Pridáme bujón.
Ak chcete, bujón môžete vynechať a na konci len dochutíte soľou a korením.
Prikryjeme pokrievkou a necháme variť, kým mäso nie je mäkké.
V smotane rozmiešame metličkou múku.
Smotanovú zmes nalejeme k mäsu a necháme dobre prevariť.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: