Bez nich si v našej rodine čas veselých fašiangových tancovačiek, hádam ani nevieme predstaviť. Vyskúšajte ich aj vy, určite si pochutnáte!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
3 vajcia
20 g čerstvého droždia
Štipku soli
100 ml telého mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
Olej
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku, vanilkový cukor, 3 žĺtky a štipku soli. Pridáme kvások a vymiešame mäkšie cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten postupne po častiach vmiešame do cesta. Cesto hnetieme ručne alebo drevenou varechou.
Prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Z cesta dávkujeme lyžicou na panvicu jednotlivé šišky. Vyprážame na rozpálenom oleji alebo masle z oboch strán dozlatista. Nepotrebujeme toľko oleja ako pri klasických šiškách (nemali by plávať v oleji). Je dobré používať na smaženie panvicu s otvormi – na jednu šišku potrebujeme 1-2 kávovú lyžičky tuku (podľa veľkosti).
Posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: egyszerugyorsreceptek