Stačí pridať perlivú vodu: Toto tajomstvo, ktoré ma naučila moja svokra, pozná málokto!

[mashshare]

 

Cesto prekryjeme fóliou a naukladáme ďalšie pláty cesta.

Tento postup zopakujeme so zvyškom cesta.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Nakoniec cesto prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 20 minút odpočívať.

Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme osmaženú cibuľu a dobre premiešame.

 

 

Vezmeme štyri vrchné vrstvy cesta a valčekom rozvaľkáme.

Okraje zahneme a rozotrieme 1/3 zemiakovej plnky (viď video).

 

 

Okraje prehneme cez plnku a stlačíme (viď video).

Závin uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

V miske rozšľaháme žĺtok s mliekom a zmesou potrieme záviny.

Vrch posypeme sezamom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.