Formičkou alebo pohárom z vykysnutého cesta vykrajujeme šišky a poukladáme ich na pomúčenú dosku.
Prstom alebo druhou stranou varešky v nich naznačíme jamky.
Prikryjeme ich obrúskom a nechajte ešte podkysnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Šišky vyprážame v horúcom oleji do červena z oboch strán.
Do jamiek naložíme lyžicou lekvár.
A pred podávaním ich ešte poprášte cukrom.
Starý trik pri vyprážaní:
Do rozpáleného oleja vhoďte najprv špáradlá a až potom v ňom pražte šišky.
Vďaka tomuto starému triku sa šišky nepripália a budú krásne zlatočervené.
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels