Recept na najlepšie FAŠIANGOVÉ šišky mám od tety z Moravy: Zabudnutý TRIK so špáradlami má veľký význam!

[mashshare]

 

Formičkou alebo pohárom z vykysnutého cesta vykrajujeme šišky a poukladáme ich na pomúčenú dosku.

Prstom alebo druhou stranou varešky v nich naznačíme jamky.

Prikryjeme ich obrúskom a nechajte ešte podkysnúť.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Šišky vyprážame v horúcom oleji do červena z oboch strán.

Do jamiek naložíme lyžicou lekvár.

A pred podávaním ich ešte poprášte cukrom.

 

 

Starý trik pri vyprážaní:

Do rozpáleného oleja vhoďte najprv špáradlá a až potom v ňom pražte šišky.

Vďaka tomuto starému triku sa šišky nepripália a  budú krásne zlatočervené.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.