Fantastická pochúťka za pár drobných: Pečené zemiaky s cesnakom a jemne pikantnou kuracou pečeňou

[mashshare]

Jednoduché jedlo, ktoré skvele zasýti a chutí fantasticky.

Táto dobrota vás vyjde len na pár drobných!

 

 

Inšpiráciu na lacný a výborný obed sme našli na facebooku.

Potrebujeme:

500 g kuracia pečeň

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 g zemiakov

3 strúčiky cesnaku

Majoránku

Oregano

Mletú červenú papriku – pálivú

Soľ

čierne mleté korenie

Olej

Voliteľné:

Chilli papričku nakrájanú nadrobno

 

 

Postup:

 

 

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky.

Vo vriacej, osoleneje vode varíme 5 minút.

Následne scedíme.

 

 

Kuraciu pečeň očistíme.

A krátko orestujeme na panvici.

Zapekaciu misu vymastíme olejom.

 

 

Vložíme do nej zemiaky.

Na ne uložíme kúsky pečienky.

 

 

V 50 ml oleja rozmiešame majoránku, oregano, papriku a pretlačený cesnak.

Potom túto zmes nalejeme na zemiaky s pečienkou.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Počas pečenia môžeme premiešať.

 

 

 

 

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes