Hľadáte nejakú sladkú špecialitu, ktorá by potešila celú rodinu?
Máme pre vás alternatívu ku klasickým fašiangovým šiškám alebo fánkam.
Recept je úplne jednoduchý a cesto dokážete pripraviť len z múky, vody a masla.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je to fantastická pochúťka.
Výborný recept z kanálu sladké arabské recepty.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky (2 šálky)
300 ml vody (2 šálky)
štipka soli
1 polievková lyžica cukru
2 polievkové lyžice masla
Postup:
Do hrnca s hrubším dno nalejeme vodu.
Pridáme cukor – 1 lyžicu.
Pridáme aj dve lyžice masla.
Teraz preložíme hrniec na plameň.
Keď voda zovrie pridáme múku a začneme miešať.
Stihaneme plameň.
Vymiešame jednotné cesto – keď sa začne oddeľovať od dna a okrajov hrnca, zložíme z ohňa.
Preložíme na pracovnú dosku.
Premiešame pomocou cukrárskej špachtle a neskôr, prepracujeme rukami.
Vyformujeme bochník.
Preložíme do misky a prikryjeme fóliou.
Keď cesto vychladne, navrstvíme ho do cukrárskeho vrecka alebo špicu.
Vytláčame a formujeme ľubovolné tvary.
Môžeme ponechať len pásiky cesta, prípadne ich spojiť a vyformovať tvar krúžku alebo slzičky.
Vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Podávame s nutellou, rozpustenou čokoládou alebo vanilkovým pudingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.