Výborný koláčik, ktorý milujú hlavne moje deti.
Je veľmi jednoduchý a chutný, určite si nájde fanúšikov aj medzi dospelákmi.
Ak chcete, na vrch môžete použiť polevu podľa vlastnej chuti a vlastného receptu, ja sem pridávam tú moju.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tiež korpus potieram kyselkavým džemom, ktorý perfektne hrá so sladučkým korpusom.
Potrebujeme:
5 vajec
1 hrnček granka
1 hrnček cukru
1 hrnček oleja
1 hrnček polohrubej múky
1 kypriaci prášok
Ďalej:
Na potretie korpusu:
Džem
Na poliatie korpusu:
Uvarené kakao
Uvarenú kávu
Na polevu:
250 g smotany na šľahanie
200 g čokolády na varenie
Postup:
Hrnček, ktorý som použila má objem 250 ml.
Všetky prísady zmiešame v jednej mise.
Ja postupujem tak, že najskôr do misky nasypem sypké prísady.
Potom pridáme tekuté.
Vymiešame jednotné cesto.
Takto pripravené cesto navrstvíme (vylejeme) na plech.
Plech si vyložíme papierom na pečenie.
teraz dáme koláč piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme 20 minút na 180 st.
Hotový koláč pokvapkáme uvarenou instantnou kávou alebo kakaom.
A potrieme kyselkavým džemom.
Šľahačku si prevaríme s nalámanou čokoládou a ešte túto zmes ešte teplú vylejeme na koláč.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)