Najlepší tvarohový koláč s granátovým jablkom, aký ste kedy jedli.
Ja som tento recept prvýkrát vyskúšal pripraviť na rodinnú oslavu a mal neskutočný úspech.
Fantastický recept na jemný tvarohový koláč z youtube kanála Vynikajúce s Rikou Kienerou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 balenia vanilkového cukru (16 g)
štipku soli
120 g kryštálového cukru
100 g masla
kôru z jedného citróna (bio)
šťavu z 1/2 citróna
750 g tvarohu (ricotty alebo mascarpone)
150 ml mlieka
60 g škrobovej múky
1 granátové jablko
Postup:
Na začiatku do misiek oddelíme žĺtky od bielkov.
Do misky s bielkami pridáme vanilkový cukor, soľ a mixérom vyšľaháme.
Do hlbokej misky so žĺtkami nasypeme cukor.
Mixérom šľaháme do krémova.
Počas šľahania pridáme roztopené maslo.
Citrón umyjeme v miske s vodou a nastrúhame do taniera.
Do misky so žĺtkovým krémom pridáme nastrúhanú kôru, citrónovú šťavu a mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme tvaroh a vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme mlieko.
Potom do zmesi preosejeme múku a vyšľaháme.
Do zmesi pridáme polovicu bielkovej peny a opatrne vymiešame.
Potom pridáme aj druhú polovicu a proces zopakujeme.
Tortovú formu na spodku vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme a posypeme múkou.
Potom nalejeme cesto a zarovnáme.
Na vrch naukladáme očistené jadierka z granátového jablka.
Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C na hornom/spodnom ohreve asi hodinu.
Potom rúru vypneme a koláč necháme v otvorenej rúre asi 30 minút.
Koláč necháme mierne vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/7XcSshNQPJM