Tento slaný koláčik je jedným z mojich najobľúbenejších pokrmov už od detstva. Pamätám sa, ako sa po kuchyni rozliehala lahodná vôňa cesnaku vždy, keď nám ho mama pripravovala. Recept na túto pochúťku sa u nás dedí a preto verím, že raz ho bude pre svoju rodinu s láskou pripravovať aj moja dcérka. :-)
Potrebujeme:
6 stredne veľkých zemiakov
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
3-4 lyžice majonázy
100 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu sušeného kôpru (príp. iných zelených byliniek)
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Ďalej budeme potrebovať
Zapekaciu misu s priemerom 26 cm
Postup:
Polovicu syra zmiešame v miske s vajíčkom a sušeným kôprom – táto zmes bude tvoriť vrchnú vrstvu koláča.
Druhú polovicu zmiešame s vajíčkom, prelisovaným cesnakom a majonézou.
Zemiaky nastrúhame na strúhadle, osolíme, okoreníme a zmiešame so syrovo-majonézovou zmesou. Túto zmes navrstvíme do vymastenej zapekacej misy. Povrch pokryjeme syrovo-kôprovou zmesou a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút, alebo kým nie je povrch koláča zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: povarenok