Chrumkavý domáci snack s jednoduchou prípravou a skvelou syrovou chuťou. Jednoducho vynikajúca pochúťka na víkendovú oslavu, alebo veselú párty s priateľmi. Vyskúšajte ich a uvidíte, že jeden kúsok vám nebude stačiť! :-)
Potrebujeme:
700 g polohrubej múky
250 g masla
100 g bravčovej masti
2 žĺtka
30 g čerstvého droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g strúhaného tvrdého syra
175 g kyslej smotany
1 lyžičku soli
100 ml mlieka
1 vajce
1 lyžicu sladkej papriky
1 lyžičku kmínu
Postup:
Droždie rozmelíme do teplého mlieka a počkáme, kým nevyjde kvások.
V miske zmiešame múku, maslo,masť, žĺtky, kyslú smotanu, soľ a polovicu strúhaného syra. Nakoniec do zmesi vlejeme kvások.
Zo zmesi vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať približne 3 hodiny.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime rukou, rozvaľkáme a nakrájame na tyčinky. Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch každej tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme zvyšným syrom, paprikou a kmínom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým povrch tyčiniek nie je zlatistý.
Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj: nostaly