Vynikajúce, rýchle a praktické jedlo, ktoré pripravíte na jednom plechu. Paradajková omáčka, olivy a voňavé korenie dodávajú tomuto pokrmu nezameniteľnú chuť.
Potrebujeme:
8 ks kuracích stehien
8 plátkov slaniny
1 veľkú cibuľu
800 g zemiakov
Hrsť zelených olív
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 paradajky
100 ml bieleho vína
100 ml paradajkového pyré
Soľ, čierne mleté korenie, rozmarín
Olej
Postup:
Stehienka ochutíme soľou, korením a každý kúsok zabalíme do plátku smotany.
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky.
Hlbší plech vymastíme olejom, uložíme naň plátky zemiakov a ochutíme soľou.
Na zemiaky navrstvíme na plátky nakrájané paradajky, olivy a cibuľu. Na vrch uložíme kuracie stehienka.
Víno zmiešame s paradajkovou omáčkou, rozmarínom, soľou a korením. Túto zmes nalejeme na mäso a zeleninu.
Prikryjeme alobaloma pečie pri teplote 190 stupňov 30 minút. Potom alobal zložíme a pečieme ešte približne 20 minút. Podľa potreby môžeme podlievať vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: zajenata