Upečte si doma chrumkavý chlieb podľa starého talianskeho receptu.
Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vás príjemne prekvapí.
Jednoduchý recept na neskutočne chutný domáci chlieb z youtube kanála Schnell Lecker Schön.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g pšeničnej múky
4 g sušeného droždia (môžete nahradiť čerstvým)
400 g vody
7 g soli
Postup:
Do misky pridáme múku.
V strede urobíme jamku.
Do stredu pridáme droždie.
Nalejeme teplú vodu a dobre premiešame.
Do zmesi pridáme soľ a zamiešame.
Cesto prekryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
Ruku si namočíme vo vode a nakysnuté cesto jednoducho otočíme 4-6 krát (viď video).
Misku s cestom prekryjeme fóliou a necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.
Zapekaciu misu posypeme múkou.
Stôl posypeme múkou a položíme cesto.
Z cesta vytvarujeme chlieb a prištipneme okraje.
Posypeme múkou a vložíme do sklenenej formy.
Chlieb prekryjeme utierkou.
Necháme 15 minút kysnúť na teplom mieste.
Potom chlieb môžeme poprášiť múkou a nožom spravíme zárez.
Chlieb pečieme v predhriatej rúre 25 minút pri teplote 220°C.
Po 25-ich minútach znížime teplotu na 200°C.
Pečieme ďalších 15 minút.
Chlieb necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU