Obyčajná roláda v jedinečnom prevedení. Nikdy by nám nepadlo, že sa dá pripraviť aj takto. Šikovný muž vám predvedie, ako premeniť obyčajné jedlo na ozdobu každého slávnostného stola.
Potrebujeme:
1 plát rozvaľkaného cesta na pizzu alebo lístkového cesta
150 g mäkkého syra (ricotta, prípadne pomazánkové maslo či smotanový syr)
15 g nasekaného kôpru
50 ml sladkej smotany
120 g údeného lososa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
(Suroviny môžete obmieňať podľa chuti)
Postup:
Syr, smotanu a kôpor zmiešame a natrieme na cesto. Potom uložíme plátky lososa a zrolujeme.
Roládu rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice.
Začneme zapletať ako vrkoč a konce spojíme – vytvoríme tvar venca. Podľa veľkosti cesta môžeme vyrobiť väčšie alebo menšie vence.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pre teplote 180 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lebenschmecker