Rýchla, jednoduchá a taká vynikajúca, že ju pokojne môžete jesť aj každý deň. Navyše, je to skvelá tip na valentínske prekvapenie pre vašich milovaných.
Potrebujeme:
250 g piškót
10 g želatíny v prášku
170 g masla
170 g kryštálového cukru
300 g kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g bieleho jogurtu
300 ml smotany na šľahanie
300 g čerešní alebo višní scedených zo šťavy
Na mliečnu polevu:
200 ml mlieka
2-3 lyžice kryštálového cukru
Na ozdobu:
1 lyžicu kryštálového cukru
Čerešne
50-100 g rozpustenej mliečnej čokolády
Postup:
Najskôr si pripravíme karamelové mlieko. 2-3 lyžice cukru nasypeme do hrnca s hrubším dnom a preložíme na plameň. Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridáme studené mlieko a bez prestávky miešame, kým sa cukor celkom nerozpustí. Pripravením si formu na tortu, vyložíme piškótami a zľahka prelejeme karamelovým mliekom.
Želatínu necháme napučať v menšom množstve studenej vody. Zo sladkej smotany ušľaháme šľahačku a uložíme do chladničky. Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty(môžeme použiť aj práškový cukor), potom pridáme jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešame. Želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni a vmiešame do tejto hmoty. Nakoniec opatrne vmiešame šľahačku.
½ krému navrstvíme na piškóty. Do krému ukladáme čerešne, potom opäť uložíme piškóty namočené, alebo pokvapkané karamelovým mliekom a pokračujeme druhou polovicou krému. Uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť minimálne na 6 hodín.
Tortu ozdobíme čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: preparatedevis