Tento recept poznám ako Marocké sušienky.
Počas pečenia narastú a na povrchu krásne popraskajú, ale vo vnútri ostávajú jemné a vláčne.
Ak chcete vyskúšať nový recept na svieže a fantasticky chutné keksíky, tieto sušienky určite skúste.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Moja rodina ich odporúča všetkými desiatimi.
Potrebujeme:
240 g múka hladká
50 g cukor kryštálový
1/2 bal. prášok kypriaci
1 ČL cukor vanilkový
1 ks vajce
70 g maslo
1 ks citrón
Na obaľovanie:
cukor kryštálový
cukor práškový
Postup:
Z uvedeného množstva vyjde cca 35 ks.
Vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
Do tejto maslovej zmesi postupne pridáme ostatné suroviny:
Pridáme vajce a múku s kypriacim práškom.
Nakoniec aj šťavu a kôru z 1 citróna.
Cesto pomocou rúk vypracujeme.
Ak by sa lepilo, dáme na 20 minút stuhnúť do chladničky.
Vo veľkosti vlašského orecha vytvarujeme guľky.
Guľky počas pečenia ešte narastú.
Obaľujeme najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch.
Dáme piecť pri 170 stupňoch približne 10 minút.
Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať.
Vo vnútri musia byť vláčne, vtedy sú správne upečené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)