Zmiešajte sušienky s vajíčkami a máte základ na túto DOBROTU: Neodolajú malí, ani veľkí!

[mashshare]

Ak premýšľate nad skutočne chutnou maškrtou, práve ste ju našli.

 

 

Výborný dezert, ktorý si pripravíte trochu netradične, ale výsledok stojí za to.

Vyskúšajte a všetci sa budú zalizovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Recetas que funcionan.

Potrebujeme:

Objem šálky je cca 220 ml

1 200 g sušienok

1 l mlieka

6 vajec

1 šálku kryštálového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

4 PL kryštálového cukru

1 PL vody

Postup:

 

 

Sušienky si vo veľkej mise zmiešame s vajíčkami .

A preložíme do mixéra. 

 

 

Zalejeme mliekom (môže byť aj bezlaktózové, či rastlinné) a nasypeme cukor. 

Teraz všetko rozmixujeme na jemnú textúru bez hrudiek. 

Teraz si do hrnca nasypeme 4 lyžice cukru.

 

 

Pridáme lyžicu vody a na slabom ohni necháme za stáleho miešania skaramelizovať. 

Karamel nalejeme na spodok bábovkovej formy a rovnomerne rozlejeme. 

Teraz nalejeme do formy aj pripravenú zmes. 

 

 

Formu teraz vložíme do hlbokého plechu, prikryjeme ju alobalom.

A plech naplníme do polovice vodou. 

Rúru si predhrejeme na 170 °C.

 

 

Vložíme do nej plech s formou. 

Tento dezert môžete piecť pri teplote 160 – 180 °C v závislosti od toho, ako pečie vaša rúra.

 

 

Nechajte piecť 1 hodinu a dezert bude hotový.

Po vybratí z rúry odstránime alobal a opatrne vyberieme formu z plechu. 

Dezert necháme vychladnúť, potom ho prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky.

 

 

Je veľmi dôležité, aby ostal dezert dostatočný čas v chlade, aby nadobudol tú správnu konzistenciu.

Mal by byť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale najlepšie celú noc. 

Veľmi dôležité je aj to, aby ste dezert dobre prikryli, aby nevyschol a nenasal pachy z iných potravín. 

 

 

Predtým, ako dezert vyberieme z formy, vložíme formu znova do hlbokého plechu a nalejeme doňho vriacu vodu. 

Pomocou ostrého nástroja oddeľte dezert od stien formy a keď začne vychádzať karamel na povrch, je to dobré znamenie.

Teraz si zoberieme väčší tanier a opatrne naň dezert preklopíme. 

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes