Ak premýšľate nad skutočne chutnou maškrtou, práve ste ju našli.
Výborný dezert, ktorý si pripravíte trochu netradične, ale výsledok stojí za to.
Vyskúšajte a všetci sa budú zalizovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Recetas que funcionan.
Potrebujeme:
Objem šálky je cca 220 ml
1 200 g sušienok
1 l mlieka
6 vajec
1 šálku kryštálového cukru
1 ČL vanilkovej esencie
4 PL kryštálového cukru
1 PL vody
Postup:
Sušienky si vo veľkej mise zmiešame s vajíčkami .
A preložíme do mixéra.
Zalejeme mliekom (môže byť aj bezlaktózové, či rastlinné) a nasypeme cukor.
Teraz všetko rozmixujeme na jemnú textúru bez hrudiek.
Teraz si do hrnca nasypeme 4 lyžice cukru.
Pridáme lyžicu vody a na slabom ohni necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
Karamel nalejeme na spodok bábovkovej formy a rovnomerne rozlejeme.
Teraz nalejeme do formy aj pripravenú zmes.
Formu teraz vložíme do hlbokého plechu, prikryjeme ju alobalom.
A plech naplníme do polovice vodou.
Rúru si predhrejeme na 170 °C.
Vložíme do nej plech s formou.
Tento dezert môžete piecť pri teplote 160 – 180 °C v závislosti od toho, ako pečie vaša rúra.
Nechajte piecť 1 hodinu a dezert bude hotový.
Po vybratí z rúry odstránime alobal a opatrne vyberieme formu z plechu.
Dezert necháme vychladnúť, potom ho prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky.
Je veľmi dôležité, aby ostal dezert dostatočný čas v chlade, aby nadobudol tú správnu konzistenciu.
Mal by byť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale najlepšie celú noc.
Veľmi dôležité je aj to, aby ste dezert dobre prikryli, aby nevyschol a nenasal pachy z iných potravín.
Predtým, ako dezert vyberieme z formy, vložíme formu znova do hlbokého plechu a nalejeme doňho vriacu vodu.
Pomocou ostrého nástroja oddeľte dezert od stien formy a keď začne vychádzať karamel na povrch, je to dobré znamenie.
Teraz si zoberieme väčší tanier a opatrne naň dezert preklopíme.
Celý postup nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!