Vynikajúca osviežujúca chuť týchto domácich želé cukríkov si vás okamžite získa.
Ich výhodou je, že neobsahujú žiadne zbytočné farbivá, či iné pridané látky a presne viete, čo ste si do nich dali.
Milujú ich malí aj veľkí.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ich aj vy podľa tohto jednoduchého postupu z youtube kanála Vinastar Channel.
Potrebujeme:
200 ml pomarančovej alebo mandarínkovej šťavy
200 g kryštálového cukru
7 g agar (prírodná rastlinná želatína)
Postup:
Do hrnca si nalejeme šťavu.
Pridáme cukor.
Pridáme agar a všetko spolu dobre premiešame.
Hrniec dáme na sporák.
A privedieme do varu.
Za stáleho miešania varíme na miernom ohni.
Varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí a kým zmes nezhustne.
Dôležitá je správna hustota pripravenej hmoty, pretože ak hmota nie je dostatočne hustá, pri rolovaní vám praskne, ak je však príliš hustá, budú cukríky tvrdé.
Keď má hmota správnu hustotu.
Nalejeme ju na plech s veľkosťou 26 x 26 cm.
Teraz necháme hmotu stáť pri izbovej teplote asi 2 hodiny.
Koniec zakryjeme papierom na pečenie, aby nám ostal stredne široký pás nepocukrovaný.
A celý zvyšný povrch pocukrujeme práškovým cukrom.
Hmotu pozdĺžne prekrojíme cez stred.
Papier na pečenie odstránime.
A z druhej strany stuhnutú hmotu zrolujeme do rolky.
Dávajte pozor, aby ste si nepocukrovaný koniec nepoprášili cukrom, inak sa vám cukríky dobre nezlepia.
Ak chcete, aby vám cukríky vydržali dlhšie, nechajte ich na vzduchu sušiť 24 hodín.
Po usušení vložte do dózy a uzavrite.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!
Video návod: