Pečené kuracie prsia na kyslej kapuste sú obľúbeným receptom zaneprázdnených gazdiniek.
Celá príprava trvá 10 minút, zvyšok spraví rúra a mäso aj príloha sú hotové zároveň.
Áno, a je to tiež chutné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 filety z kuracích pŕs (cca 70 dkg)
9 plátkov slaniny
5 dkg údeného údeného mäsa alebo slaniny
1 kg kyslej kapusty
2-3 bobkové listy
10 zrniek celého čierneho korenia
4 strúčiky cesnaku
soľ
čerstvo mleté korenie
2 lyžice tuku
Postup:
Rúru si predhrejte na 160 stupňov.
Počas toho, ako sa rúra zahrieva môžete pripravovať jedlo.
Každé kuracie prsné filé nakrájajte na 3 kusy.
Ochutíme soľou a korením.
So soľou opatrne, lebo slaná je aj slanina.
Každý kúsok obalíme plátkom slaniny.
Cesnak nasekáme, nemusí byť príliš na drobno, stačí nahrubo.
Vymastite dno plechu na pečenie.
Rozložíme naň polovicu kyslej kapusty.
Ak je kapusta príliš slaná, najskôr ju prepláchnite vodou.
Údené mäso alebo slaninku nakrájame na kocky.
Kapustu posypeme údenými kúskami, cesnakom, celým čiernym korením a bobkovými listami.
Teraz prichádza druhá polovica kyslej kapusty.
Kúsky kuracích pŕs zabalené v slaninke poukladáme na lôžko s kyslou kapustou.
Prikryjeme alobalom.
Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme jednu hodinu.
V polovici otočte mäso.
Po hodine skontrolujte, či kuracie prsia dostatočne zmäkli.
Ak áno, odstráňte fóliu.
Teraz pečte ďalších 15 minút, aby bola chrumkavá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)