Na vianoce už tradične prirpavujeme túto čoko-kokosovú pochúťku.
Tyčinky s kokosovým srdcom obalené v čokoláde patria medzi naše obľúbené sviatočné maškrtky.
Ich najväčšou výhodou je okrem skvelej chuti a rýchla, jednoduchá príprava z minimom potrebných surovín.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na kanáli Dolci Veloci 89.
Potrebujeme:
200 g kokosových vločiek
220 g kondenzovaného mlieka
350 g čokolády – v recepte sú použité:
- 100 g rozpustenej bielej čokolády
- 50 g horkej čokolády
- 200 g tmavej čokolády
Na zdobenie:
tmavá hustá čokoláda
Postup:
Do misy dajte kokosové vločky a kondenzované mlieko.
Prilejte bielu rozpustenú čokoládu a premiešajte.
Rozdeľte na dva časti.
Do jednej časti pridajte horkú čokoládu.
Znovu premiešajte.
Rukami vytvarujte tyčinky a položte ich na tanier.
Potom ich obaľte v kokosových vločkách s kondenzovaným mliekom.
Namočte ich a ešte obaľte v rozpustenej tmavej čokoláde.
Položte ich na plech s papierom na pečenie a ozdobte ich na povrchu hustou horkou čokoládou.
Dajte ich na 20 minút do chladničky, aby stuhli.
Po stuhnutí ich rozkrojte na polovicu.
Podávajte ich s láskou a skvelou chuťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: