Ako vytvoriť z obyčajných kuracích stehienok nebesky chutný pokrm? Vyskúšajte tento recept, je to delikatesa!
Potrebujeme:
8 ks horných kuracích stehienok
16 plátkov slaninky
4 ks farebnej papriky
2 mrkvy
2 veľké cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
50-60 ml piva
Olivový olej
1 lyžicu balcamica
Soľ, čierne korenie, rozmarín a špetku chilli
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a koreninami. Každý kúsok potom obalíme do dvoch plátkov slaninky.
Zeleninu očistíme a nakrájame na prúžky.
Plech vymastíme maslom a uložíme naň obalené stehienka a nakrájanú zeleninu.
Pivo zmiešame v miske s olejom, balsamicom a pretlačeným cesnakom. Marinádu nalejeme na mäso a zeleninu. Na plechu ešte môžeme ochutiť a okoreniť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, 40-50 stupňov. Počas pečenia je dobré mäso otáčať a prelievať marinádou. Podľa potreby môžeme podliať vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes
text: redakcia