plny-hrniec_transparent_negativ.png

25 neoceniteľných rád od profíkov, ktorí sa varením živia: Ušetrí to čas, peniaze a vaše jedlo bude ako z nóbl podniku!

Ak varíte s láskou a často, určite sa vám v kuchyni zídu triky a zlepšováky, vďaka ktorým si budete varenie ešte viac užívať. S týmito radami od profíkov vytvoríte skutočné gastronomické diela!

1. Ak chcete, aby malo vaše jedlo ľahký cesnakový nádych, ale bojíte sa to preháňať kvôli zápachu, ktorý cesnak po jedle zanecháva, utrite ho pred pridaním do jedla s trochou strúhanky.

2. Vytvorte fantastickú marinádu na mäso z piva a sójovej omáčky. Malé množstvo tmavého piva pri dusení zeleniny zase zabezpečí, že zelenina bude ešte chutnejšia.

3. Podarilo sa vám presoliť polievku? Nezúfajte. Vložte trochu ovsených vločiek do čistej gázy a zaviažte. Namočte do polievky a cereálie počas varenia absorbujú prebytočnú soľ.

4. Pri restovaní pečienky nezabudnite na jednoduché pravidlo. Soli sa vždy až na koniec! Inak by vám stvrdla a nebola by krásne jemná.

5. Ak sa vám pri pečení koláča zdá, že koláč zvrchu prihára, zakryte ho vlhkou papierovou utierkou.

6. Ryža bude krásne biela, ak k nej počas varenia pridáte pár kvapiek octu.

7. Pri krájaní uvareného vajíčka ste sa určite stretli s tým, že sa vajíčko rozpadá a žĺtok vypadáva. Ponorte nôž pred krájaním do studenej vody a vajíčko sa bude krájať ako po masle.

8. Pre krásne číry vývar ponorte doňho počas varenia kocku ľadu a nechajte zovrieť.

9. Fazuľu počas varenia nezakrývajte, aby nestmavla.

10. Pre lepšiu chuť mletého mäsa doňho nastrúhajte jednu surovú cibuľu, alebo malý surový zemiak.

11. Aby bolo hovädzie mäso krásne mäkké a jemné, pol hodinu pred prípravou ho marinujte v majonéze.

12. Horký baklažán nie je chutný. Preto ak nechcete aby zhorkol, nakrájajte ho, posypte soľou a nechajte chvíľku stáť. Potom ho opláchnite studenou vodou.


13. Mandle sa vám budú ľahšie šúpať, ak ich zalejete vriacou vodou a necháte tri minúty namočené. Potom vodu zlejte a hneď ich okúpte v studenej.

14. Ak chcete pripraviť dokonalý krém z kyslej smotany, pri šľahaní do nej pridajte surový bielok.

15. Pred pražením kávy pridajte k zrnám štipku soli. Káva nadobudne výraznejšiu chuť.

16. Vyskúšajte tento tip na chrumkavú mäsovú kôrku. Pred pečením mäso marinujte v marináde z medu, koňaku a lyžice vody, prípadne džúsu.


17. Pridajte do mäsového vývaru počas varenia dôkladne umytú banánovú šupku a mäso bude krásne mäkké.

18. Chuť jedál bude výraznejšia, ak pred podávaním teplého jedla, tanier zohrejete a pred podávaním studeného jedla, tanier vychladíte.

19. Varené mäso nechajte vždy trochu vychladnúť, aby získalo na chuti.

20. Zálievka bude chutnejšia, ak do nej pridáte polievkovú lyžicu prevareného mlieka a trochu cukru.

21. Vyvarujte sa presoleniu pokrmu tým, že radšej soľ pridávajte po troškách a viackrát ochutnajte.

22. Polievka bude ešte chutnejšia a zdravšia, ak do nej pred dovarením prídate trochu mrkvovej šťavy.

23. Pred varením sa vždy uistite, že máte nabrúsené nože. Vyhnete sa tým prípadným poraneniam a príprava jedla bude rýchlejšia a príjemnejšia.

24. Predstava, že do šalátu pridáte trochu vanilky sa zdá byť čudná, ale je to naozaj chutné.

25. Namiesto octu používajte do pokrmov radšej citrónovú šťavu. Je jemnejšia. Jedlo bude chutné a zdravšie.

Zdroj: sovkusom.ru

 
 
 

 
 


Najlepšie recepty na dnes