Moja babička robievala naozaj fantastické zemiakové placky. Sú skvelé ako chutná príloha k omáčkam, alebo len tak, potreté maslom či masťou. Ochutnajte! :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
300-350 g hladkej múky
1 žĺtok
1 lyžicu oleja
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka v slanej vode. Vodu zlejeme a ešte teplé zemiaky roztlačíme na kašu
Po vychladnutí pridáme 2 lyžičky soli, múku, žĺtok a lyžicu oleja. Cesto vymiesime a preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta vytvárame jednotlivé placky, že menšie kúsky cesta rozvaľkáme natenko.
Placky vyprážame na suchej panvici z hrubým dnom. Pred každou plackou môžeme povrch panvice potrieť trochou oleja, ale dajú sa piecť aj celkom nasucho.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)