Máte chuť na pizzu, ale odráza vás jej zdĺhavá príprava? Máme pre vás skvelý recept, vďaka ktorému si vašu obľúbenú pochúťku môžete dopriať už o niekoľko minút. V čom spočíva tajomstvo rýchlej prípravy? Vo vláčnom jogurtovom ceste, ktoré je jednoduché na prípravu a pritom chutí rovnako skvele ako klasické pizza cesto.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g bieleho jogurtu
1 kelímok polohrubej múky (pomer múky a jogurtu by mal byť 1:1, ak teda použijeme kelímok jogurtu – 300 g, mali by sme múku dávkovať z kelímku s rovnakými rozmermi)
1 bal. prášku do pečiva
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Špetku soli
Obloha:
Paradajková omáčka na pizzu
Mozzarella
Olivy
Paradajky (príp. iné ingrediencie, bez ktorých si pizzu neviete predstaviť)
Postup:
V miske vyšľaháme vajíčko. V inej nádobe zmiešame sypké ingrediencie (múku, soľ a prášok do pečiva). Múčnu zmes zmiešame s vajíčkom a dôkladne premiešame. Postupne do hmoty pridávame jogurt (po lyžičkách) a vypracujeme cesto.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo vymastený).
Na cesto navrstvíme zvolené ngrediencie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nejrecept