Fašírky nemusia byť vždy len vyprážané. Vyskúšajte ich skvele ochutené, jemné pikantné a doplnené o chutný slaninový kabátik. Stačí, ak k nim pridáte pár zemiakov a máte postarané s luxusnú večeru pre celú rodinu.
Potrebujeme:
1 kg mletého bravčového mäsa
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
3-4 krajce chleba namočeného a vyžmýkaného
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne korenie, štipku chilli, tymián
300 g salninky nakrájanej na plátky
1 kg zemiakov
Postup:
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, soľou, koreninami, najemno nakrájanou cibuľkou, chlebom a pretlačeným cesnakom.
Z hmoty formujeme fašírky ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú fašírku zabalíme do plátkov slaninky.
Na plech uložíme aj zemiaky nakrájané na polovice – prípadne aj na menšie kúsky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked