Skvelé večera plná vynikajúcich ingrediencií servírovaná v originálnej miske z alobalu. A čo všetko sa ukrýva vo vnútri tejto voňavej pochúťky? To je samozrejme tajomstvo šéfkuchára. Ale že ste to vy, radi sa o oň s vami podelíme! :-)
Potrebujeme:
3 ks kuracích pŕs
1 šálku mlieka
6 ks zemiakov
1 cibuľu
2 paradajky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
2-3 strúčiky cesnaku
150-200 g strúhaného syra
Olivový olej
3 lyžice majonézy
Soľ
Čierne mleté korenie
Petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom. Vložíme do chladničky a necháme „marinovať“ cca 1 hodinu. Mäso bude vďaka mlieku mäkšie a jemnejšie.
Medzitým si pripravíme alobalové misky. Najrýchlejšou metódou je použiť pohár či plechovku (príp. inú nádobu), ktorej spodnú časť obalíme fóliou a potom plechovku jednoducho vyberieme.
Alobalové misky preložíme na plech a každú vymastíme olivovým olejom.
Zemiaky nakrájame na tenké kolieska, osolíme ich a okoreníme. Rovnako si nakrájame aj cibuľku. Do pripravených misiek vrstvíme kolieska zemiakov, cibuľu a kuracie mäso ochutené soľou a korením.
Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame vajcia s majonézou a dôkladne premiešame. Zmes navrstvíme na mäso (cca 2 lyžice na porciu).
Na vrch uložíme plátok paradajky a posypeme najemno nasekaným cesnakom. Poslednú vrstvu tvorí strúhaný syr.
Takto pripravené misky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Podávame ozdobené zelenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)