Tieto halušky robím počas tekvicovej sezóny pravidelne.
Sú oveľa ľahšie ako halušky zo zemiakového cesta a chutia naozaj fantasticky.
Okrem sú tieto halušky aj jednoduché na prípravu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
My ich dma podávame ako hlavný chod, alebo aj ako prílohu k omáčkam.
Dokonca, vynikajúce sú aj na sladko.
Potrebujeme:
0,5 kg (maslová) tekvica hokkaido olúpaná
1 hrnček (350 ml) múka špaldová celozrná polohrubá
2 ks vajíčka
podľa chuti soľ
Ďalej:
250 ml smotana kyslá
1 PL pažítka čerstvá
1 PL vňať petržlenová čerstvá
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie čierne mleté
1 ks cibuľa väčšia
100 g slanina údená
trošku masť bravčová
Voliteľné:
Bryndza
Tvaroh
Omáčka podľa chuti
Postup:
Tekvicu ošúpeme, nastrúhame na jemno.
Dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny.
Vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.
Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu.
A pomocou haluškára robíme halušky.
Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.
Pokiaľ sa varia halušky urobíme si zvyšok.
Halušky samozrejme môžete podávať s prílohou podľa svojej chuti, ja odporúčam verziu s kyslou smotanou:
Rozpustíme si maslo na panvici.
Slaninku aj cibuľu nakrájame nadrobno.
Pridáme na panvicu k maslu a osmažíme.
Halušky po dovarení scedíme.
Prelejeme horúcou vodou.
Dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.
Kyslú smotanu dáme do misy.
Nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)