Vynikajúci recept na super-rýchlu pizzu bez kysnutia.
Hoci cesto obsahuje droždie, pracujete s ním hneď a nemusíte teda vôbec čakať.
Tento recept je ideálny na rýchlu večer a nám doma dokonca chutí viac, ako pečná v rúre.
Recept sme našli na kanáli Cozinha Elementar.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
– 100 ml vody (izbovej teploty);
– 30 g masla (roztopeného);
– 1 čajová lyžička cukru;
– Pol čajovej lyžičky soli;
– 1 pohár a pol pšeničnej múky (pohár smotanového syra – 200 ml);
– Pol lyžičky sušených kvasníc
Obloha (podľa chuti):
– Paradajkový extrakt;
– Syr mozzarella;
– Saláma;
– Cibuľa;
– Oregano
Postup:
Začneme tým, že si rozpustíme maslo.
100 ml vody, 30 g masla, cukor a soľ dáme do misky.
Dôkladne zamiešame, aby sa všetky prísady rozpustili.
Do zmesi preosejeme 1/2 múky.
Pridáme droždie a druhú polovicu múky.
Zamiešame a vypracujeme.
Podľa potreby pridáme viac múky.
Miesime 2 minúty.
Vyberieme z misky a na pomastenej doske prepracujeme.
Rozvaľkáme na kruh s priemerom 20 cm.
Preložíme na panvicu a prstami rozprestrieme.
2-3 minúty opekáme z jednej strany pričom prikryjeme pomocou panvice.
Obrátime a opekáme rovnakú dobu aj z druhej strany.
Teraz popicháme vidličkou a dáme oblohu.
Môžete zvoliť klasickú paradajkovú omáčku ako základ, kolieska klobásy, zeleninu podľa chuti a syr.
Na vrch môžete ešte na ozvláštnenie pridať tenké kolieska cibule.
Opäť preložíme na plameň, prikryjeme a pečieme asi 3 ďalšie minúty, kým sa syr nerozpustí.
Odporúčame opäť piecť prikryté panvicou.
Hotovo.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: