Famózne plnené slané rožky z úžasného cesta, aké ste ešte nejedli.
U nás sa toto jedlo stalo hitom hneď, ako som prvýkrát vyskúšal recept.
Vynikajúci recept na lahodné plnené rožky z youtube kanála Schnell Lecker Schön.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g pšeničnej múky
1 ČL soli
600 ml vody
1 šálku rozpusteného masla (200 ml)
zväzok jarnej cibuľky
rastlinný olej
6-7 vajec
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Do hlbokej misy preosejeme cez sito múku.
Pridáme lyžičku múky a dobre premiešame.
V múke v strede urobíme jamku, postupne pridávame vodu a premiešame.
Cesto dobre vymiesime rukami.
Potom ho preložíme na pomúčený stôl.
Aby sa cesto nelepilo, použijeme múku a rukami miesime.
Cesto miesime na stole, kým nebude hladké.
Potom ho preložíme do misy, prekryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 10-20 minút.
Cesto rozdelíme na dve časti.
Potom ho rozvaľkáme a rozdelíme na 9-12 častí.
Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba.
Do sklenej formy nalejeme rozpustené maslo.
Cesto mierne postláčame v rukách a vložíme do masla.
Formu prekryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť hodinu.
Zväzok jarnej cibuľky nakrájame na drobno.
Cibuľu opražíme na naolejovanej panvici do mäkka.
Potom cibuľu preložíme do misky.
Pridáme nakrájané na tvrdo uvarené vajcia, soľ a korenie podľa chuti.
Cesto vyberieme na stôl, roztiahneme rukami a pridáme plnku.
Potom cesto prehneme cez plnku, po krajoch a nakoniec zrolujeme (viď video) a rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 200°C.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU