Tento úžasný a jednoduchý chlieb pečiem doma každú chvíľu, keďže som ho obchode prestal kupovať.
Príprava je veľmi jednoduchá a jeho nezameniteľnú vôňu bude cítiť široko-ďaleko.
Vynikajúci nadýchaný domáci chlieb pečený v hrnci podľa receptu z youtube kanála Ízletes TV.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
375 ml vody
7 g sušeného droždia
480 g chlebovej múky (3 šálky)
10 g soli
Postup:
Do hlbokej misy pridáme múku.
Potom nasypeme soľ.
Do misky s horúcou vodou pridáme droždie.
Metličkou dôkladne premiešame.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.
Kvások nalejeme do misky s múkou a rukou vymiesime.
Misku s cestom prekryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený papier na pečenie a vložíme do hrnca.
Hrniec prekryjeme pokrievkou a necháme 20 minút odpočívať.
Potom vrch cesta posypeme múkou a nožom spravíme v strede zárez.
Hrniec prekryjeme pokrievkou.
Potom ho vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Potom odstránime papier a chlieb pečieme v hrnci bez pokrievky ďalších 15 minút pri teplote 200°C.
Bonus
Potrebujeme:
240 ml vody
1/2 ČL soli
10 g sušeného droždia
360 g hladkej múky
10 ml rastlinného oleja
20 ml mlieka
60 g slnečnicových semienok
Postup:
Do misky s vodu pridáme soľ.
Ďalej pridáme droždie a metličkou vymiešame.
Nasypeme múku, varechou premiešame a rukou vymiesime cesto.
Hlbokú misku potrieme olejom.
Do naolejovanej misky vložíme cesto, prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Cesto vytvarujeme a preložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom.
Formu prekryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať.
Do cesta spravíme zárezy a potrieme mliekom.
Do zárezov nasypeme slnečnicové semienka.
Chlieb vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 220°C.
Chrumkavý chlebík môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: