Domáce korenené hranolky pečené v rúre

[mashshare]

Hranolky sú jednou z najobľúbenejších príloh vôbec. Vysoká kalorická hodnota a obsah nasýtených mastných kyselín však robí z tohto pokrmu postrach štíhlej línie a zdravého stravovania. Vedeli ste, že šťavnaté hranolky môžete pripraviť aj bez množstva oleja? Tajomstvo spočíva v použití vaječných bielkov, ktoré spôsobia, že zemiaky sa počas pečenia nevysušia a budú šťavnaté rovnako, ako keby ste ich vypražili v oleji. Vyskúšajte náš recept na šťavnaté korenené hranolky, ktoré úžasne voňajú a ešte lepšie chutia!

Potrebujeme:

8 veľkých zemiakov

2 bielky

Mix korenín (paprika, chilli, čierne mleté korenie, soľ, taliansku bylinkovú zmes a iné)

Olivový olej

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na hranolky. Bielky rozšľaháme vidličkou, nasypeme do nich zmes korenín. a dôkladne premiešame. Do zmesi vložíme hranolky a premiešame, aby sa zmes dostala na všetky zmiaky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaky uložíme na plech vymastený olivovým olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 40 minút. Každých 10 minút jemne premiešame vareškou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes