Hranolky sú jednou z najobľúbenejších príloh vôbec. Vysoká kalorická hodnota a obsah nasýtených mastných kyselín však robí z tohto pokrmu postrach štíhlej línie a zdravého stravovania. Vedeli ste, že šťavnaté hranolky môžete pripraviť aj bez množstva oleja? Tajomstvo spočíva v použití vaječných bielkov, ktoré spôsobia, že zemiaky sa počas pečenia nevysušia a budú šťavnaté rovnako, ako keby ste ich vypražili v oleji. Vyskúšajte náš recept na šťavnaté korenené hranolky, ktoré úžasne voňajú a ešte lepšie chutia!
Potrebujeme:
8 veľkých zemiakov
2 bielky
Mix korenín (paprika, chilli, čierne mleté korenie, soľ, taliansku bylinkovú zmes a iné)
Olivový olej
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na hranolky. Bielky rozšľaháme vidličkou, nasypeme do nich zmes korenín. a dôkladne premiešame. Do zmesi vložíme hranolky a premiešame, aby sa zmes dostala na všetky zmiaky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zemiaky uložíme na plech vymastený olivovým olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 40 minút. Každých 10 minút jemne premiešame vareškou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk