Šperk z 1,5 kg krkovičky upečený v rúre: O takejto lahôdke ste ani nesnívali!

[mashshare]

Pripravte si doma vynikajúcu zapekanú bravčovú krkovičku so zeleninou, slaninou a neskutočnou omáčkou.

Tento pokrm som pripravoval cez víkend na rodinnú oslavu a všetci zúčastnení si pýtali recept.

 

 

Originálny recept na pečené bravčové mäso s lahodnou omáčkou z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčovej krkovičky

200 g šampiňónov

300 g cibule

10 g soli

5 g sušeného cesnaku

5 g mletého čierneho korenia

5 g mletej červenej papriky

10 g petržlenovej vňate

150 g paradajok

30 g horčice

150 g slaniny

300 g zemiakov

Na omáčku:

2 červené cibule

100 ml červeného vína

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

7 g horčičných semienok

2 bobkové listy

15 ml rastlinného oleja

Postup:

Na tvrdú podložku si pripravíme „mriežku“ z kúskov špagátu, v ktorých neskôr zviažeme mäso (viď video).

Na druhej podložke vodorovne nakrájame plátky bravčového mäsa.

 

 

Plátky posolíme a posypeme čiernym korením.

Potom ich prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Vyklepaný plátok mäsa preložíme na podložku so špagátmi a potrieme horčicou.

Do misky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú cibuľu a soľ.

 

 

Ďalej pridáme cesnak, mletú papriku, čierne korenie a dôkladne premiešame.

Cibuľovú zmes nanesieme na plátok mäsa.

 

 

Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku a plátky šampiňónov.

Nakoniec pridáme slaninu, prekryjeme ďalším plátkom mäsa a celý proces zopakujeme.

 

 

Prekryjeme posledným plátkom mäsa, na pevno zviažeme špagátmi a preložíme do zapekacej formy.

Do formy po krajoch vložíme nakrájané zemiaky.

 

 

Zemiaky posolíme, okoreníme a polejeme olejom.

Formu vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na naolejovanej panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

Nalejeme víno, pridáme bobkový list a soľ.

 

 

Ďalej pridáme čierne korenie, horčičné semienka, všetko spolu premiešame.

A varíme 10 minút na miernom ohni.

Hotové mäso servírujeme so zemiakmi a chutnou omáčkou.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes