Turecký chlieb je ten najjednoduchší a najchutnejší chlieb, aký ste kedy upiekli: Dokonalý recept bez miesenia!

[mashshare]

Tento chlebík vás zaujme svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou.

Keď ochutnáte tento turecký chlieb, po inom už nesiahnete.

 

 

Najchutnejší turecký chlieb podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Schön.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 ČL kryštálového cukru

1 šálku teplej vody (200 ml)

10 g sušeného droždia

1 šálku hladkej múky (200 ml)

1 šálku teplej vody (200 ml)

3 šálky hladkej múky

1 ČL soli

1 PL hladkej múky

20 ml studenej vody

50 ml vriacej vody

1 žĺtok

sezamové semienka

Postup:

Do hlbokej misy pridáme cukor.

Ďalej pridáme teplú vodu, droždie a metličkou dobre premiešame.

 

 

Pridáme šálku múky a poriadne premiešame.

Misku prekryjeme pokrievkou a necháme 15-20 minút kysnúť.

 

 

Do nakysnutého cesta nalejeme teplú vodu a dobre premiešame.

Pridáme ďalšie tri šálky múky, soľ a poriadne zamiešame.

 

 

Cesto prekryjeme a necháme kysnúť (cca 90 minút) na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Stôl posypeme múkou a vyklopíme naň cesto.

 

 

Potom cesto posypeme múkou, vyvaľkáme (viď video) a vytvarujeme z neho guľu.

Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do podlhovastého tvaru (viď video).

 

 

Potom cesto roztiahneme prstami a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme ho a necháme odpočívať na teplom mieste ďalších 25-30 minút.

 

 

Do malej misky pridáme lyžicu múky, studenú vodu a zamiešame.

Potom pridáme vriacu vodu a vymiešame.

 

 

Nakoniec pridáme žĺtok a rozšľaháme.

Cesto potrieme žĺtkovou zmesou.

 

 

Na chlebe vytvoríme prstami vzory (viď video) a opäť potrieme žĺtkom.

Posypeme sezamovými semienkami.

 

 

Na spodok rúry umiestnime nádobu s vriacou vodou.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 250°C.

 

 

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes