Najjednoduchší spôsob, ako rozbiť a vyčistiť orechy takmer bez námahy: Nepotrebujete ani luskáčik!

[mashshare]

Výborný spôsob, ako vylúskať orechy takmer bez námahy. 

Nezaberie to veľa času a zakrátko máte plnú misku vylúskaných orechov.

Nepotrebujete ani luskáčik. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka youtube kanálu Jednoduché a vynikajúce sa môžete presvedčiť, že je to celkom ľahké. 

1. Spôsob – vriaca voda

 

 

Možno budete prekvapení, ale keď vložíte vlašské orechy do vriacej vody a povaríte ich, škrupinku rozbijete bez použitia akéhokoľvek nástroja.

Potrebujeme: 

vlašské orechy

hrniec alebo hlbšiu panvicu

vriacu vodu

Postup:

Orechy si nasypte do hrnca, zalejte vriacou vodou a povarte 10 minút. 

 

 

Potom si orechy sceďte a nechajte vychladnúť. 

Teraz si zoberte dva orechy a v dlani ich rozbite o seba. 

Orechy umiestnite vždy k sebe spojom, kde sa spájajú škrupiny.

 

 

 

Že to ide celkom jednoducho sa môžete presvedčiť aj v priloženom videu na konci článku.

Druhý trik s fľašou a horúcou vodou

 

Máme pre vás najlepšie tipy, ako na to!

Pri čistení orechov postupujte nasledovne.

Postup:

Orechy aj so škrupinou si vložte do misy.

Zalejte ich horúcou vodou.

Nechajte 30 minút stáť prikryté. 

Potom si zoberte pivovú fľašu a kladivko – na hrdlo fľaše položte orech a pomocou kladivka ťuknite primeranou silou. 

Orech sa jednoducho rozluskne.

Spôsob – zoberte si na pomoc kladivo

Takto to robievali aj naši starí rodičia a je to veľmi jednoduché. 

 

Potrebujeme:

vlašské orechy

rovný povrch

tehlu alebo kladivo s hmotnosťou 0,2 kg

 

 

Postup:

Umiestnite si orech na rovný povrch a jemne poklepte kladivom na celú plochu, nie iba na miesto, kde sa spájajú škrupiny.

Teraz otočte orech naopak a ešte raz zľahka po ňom udrite kladivom.

 

 

Rada: Buďte opatrní a pre istotu si nasaďte ochranné okuliare, pretože škrupiny môžu odskočiť. 

Jemne zatlačte prstami a škrupiny sa vám pod prstami začnú oddeľovať.

 

 

Začnite opatrne oddeľovať škrupiny od jadra.

Odstráňte membránu a vytiahnite orech zo škrupiny. 

Odporúčame si najskôr rozbiť väčšie množstvo orechov a potom ich začať lúpať.

Veľa šťastia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.