Božský zákusok bez pečenia: Smotanovo-čokoládové kocky sú jedným slovom neodolateľné!

Krémový dezert, ktorý moje deti zbožňujú natoľko, že ochotne pomáhajú s jeho prírpavou. Je to skutočne fantastická pochúťka!

Potrebujeme:

350 g maslových sušienok

100 g nasekaných vlašských orechov

100 g nasekaných lieskových orechov

150-200 ml mlieka

160 g masla

2 lyžice kakového prášku

2 lyžice práškového cukru

1-2 lyžičky rumu

Krém:

2 bal. smotanového alebo vanilkového pudingu

700 ml mlieka

3 lyžice kryštálového cukru

200 g masla

1 lyžicu práškového cukru

Na vrch:

200 g mliečnej čokolády

Postup:

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s oboma druhmi orechov. K tejto zmesi pridáme maslo, cukor, kakaový prášok a rum.

Nakoniec pridáme postupne mlieko tak,a by vznikla jednotná hmota – cesto. To vtlačíme na dno formy s vyššími okrami. Dno formy si najskôr vymastíme maslom, alebo vystelieme papierom na pečenie.

K sušienkam a orechom pridáme mlieko tak, aby sušienky zmäkli. Potom obe zmesi zmiešame a vypracujeme jednotné cesto. Vložíme do chladničky vychladnúť, kým si pripravíme krém.

Z pudingových práškov, mlieka a kryštálového cukru uvaríme puding. Hotový puding zložíme z plameňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do nadýchanej hmoty. Tú pomaly vmiešame do vychladnutého pudingu.

Krém navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Nakoniec si pripravíme polevu a to tak, že rozpustíme mliečnu čokoládu a nalejem na vrch dezertu. Vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.