Tento recept je výborný – je jednoduchý, rýchly a nenáročný na prípravu.
Stačí vám len pár surovín a môžete ho mať na stole.
Výborný recept na plnené pudingové pečivo sme našli na kanáli Ricette Dolce facili e veloci.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
na krém:
300 ml mlieka
8g vanilkového cukru
3 polievkové lyžice kryštálového cukru (60 g)
1 vajce
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (50 g)
na cesto:
180 ml teplého mlieka
7 g droždia
1 vajce
3 polievkové lyžice kryštálového cukru (60 g)
8g vanilkového cukru
3 polievkové lyžice oleja (30 ml)
350 g hladkej múky
štipka soli
čokoládové lupienky
práškový cukor
Potrebujeme:
V miske zmiešame vajce, cukor a vanilkový cukor.
Pridáme aj škrob a vymiešame.
Pridáme mlieko a premiešame.
Preložíme na plaemň a uvaríme hustý puding.
Preložíme do misky a necháme vychladnúť.
V miske zmiešame múku.
Pridáme vanilkový cukor, instantné droždie, cukor a štipku soli.
Premiešame sypkú zmes.
Pridáme olej a premiešame.
Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok. Bielok vmiešame do sypkej zmesi.
Pridáme mlieko a šľahačom prešľaháme (nástavce na hnetenie cesta).
Ruky si naolejujeme a uhnetieme cesto, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka.
Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť.
Na pomúčenej doske potom prehnetieme, rozdelíme na dve polovice.
Rozvaľkáme jednu polovicu do tvaru placky na pomúčenej doske.
Puding natrieme na ¾ rozvaľkaného cesta.
Posypeme čokoládovými lupienkami.
Cesto založíme smerom do stredu a nakrájame na 8 častí.
Každú časť stočíme.
Preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
Potom natrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! 😊
Video návod nájdete TU.
Video návod: