Receptov na tento úžasný dezert je nespočetne.
Určite si však zamilujete nadýchaný cheesecake pripravený podľa nášho jednoduchého receptu.
Výnimočný recept z youtube kanála Kuchnia Marioli na jemný tvarohový koláčik.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg krémového tvarohu
1 šálku kryštálového cukru
8 vajec
200 g masla
štipku soli
1,5 pohára mlieka
3 balenia vanilkového pudingu bez cukru (každý 40 g)
veľké balenie sušienok
Postup:
Do hlbokej nádoby od mixéra pridáme bielky.
Pridáme soľ a vyšľaháme krém.
Vyšľahané bielky preložíme a do misy pridáme cukor a žĺtky.
Pomocou mixéra vyšľaháme penu.
Pridáme zmäknuté maslo a opäť vyšľaháme.
Do zmesi nalejeme mlieko a šľaháme.
Ďalej pridáme tvaroh a prešľaháme.
Potom nasypeme puding a vyšľaháme krém.
Nakoniec do misy pridáme sneh z bielkov a metličkou miešame, kým sa suroviny nespoja.
Na dno formy na pečenie vystlanej papierom naukladáme sušienky.
Krém nanesieme na sušienky a zvyšné sušienky môžeme poukladať po krajoch.
Koláč najskôr pečieme 20 minút pri teplote 170°C a potom znížime teplotu na 160°C a pečieme ďalšiu hodinu.
Koláč necháme chladnúť pri otvorených dvierkach rúry 1-2 hodiny.
Potom cheesecake polejeme roztopenou čokoládou, posypeme kokosom a necháme vychladnúť.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: