Výborný recept na ovocný koláč s tvarohom s hrnčekovu prípravou a fantasticky jemnou chuťou.
Skúste a zaručene si ho zamilujete.
Na jeho prípravu môžete pripraviť čerstvé alebo mrazené či zavárané ovocie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je to len na vás.
Potrebujeme:
2 hrnčeky (3 dcl) múka polohrubá
cukor kryštálový 1 hrnček
(vlažné) mlieko 1 hrnček
olej 1/2 hrnčeka
vajce 2 ks
1 bal. cukor vanilínový
1 bal. prášok do pečiva
Plnka:
500 g tvaroh jemný
350 – 400 ml smotana kyslá
2-3 PL (podľa potreby) cukor práškový
1 ks vajce
2 PL múka hrubá (rôzne druhy)
ovocie
Na posypanie koláča:
cukor práškový
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor vanilínový, prášok do pečiva, cukor kryštál, vajíčka a premiešame.
Na striedavo pridáme olej, vlažné mlieko.
Mixérom vymiešame hladké cesto.
Plech 39×29 cm vyložíme papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme polovicu cesta.
Ovocie umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať.
Krém:
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor práškový, hrubú múku, vajíčko dáme do misy a premiešame.
Na tvarohovú plnku rozložíme ovocie – ja som dala maliny, černice.
Zvyšok cesta vylejeme na ovocie.
Ak chcete na vrch môžete ešte uložiť tenké plátky ovocia – napr hrušky alebo jablká.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Koláč pečieme 45 minút do zlatista.
Po upečení necháme vychladnúť.
Môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami.
Vychladnutý pokrájame, posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)