Na zimu si vždy robím zásobu kapustových listov na plnenie.
Keď chcem pripraviť obed, stačí len do nich navrstviť plnku – netreba predvárať a majú fantastickú chuť.
Jednoduchý recept z kanálu Галина Яковлєва, vďaka ktorému si uskladníte kapustu aj na zimu, ak nemáte priestor na skladovanie celých hlávok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, v zime stačí len otvoriť, vytiahnuť, naplniť a máte chutný obed.
Výhodou tohoto receptu je, že kapusta sa nevarí ani nezavára.
Potrebujeme na 3-litrový pohár:
bielu hlávkovú kapustu (tvrdé hlavy s pevnými listami)
1 bobkový list
2 guľôčky nového korenia
5 guľôčok čierneho korenia
Na nálev:
1,5 l vody
1,5 PL hrubej soli
Postup:
Kapustu zbavíme vonkajších poškodených listov.
Odrežeme hlúb.
A vložíme do mikrovlnnej rúry na 15 minút.
Necháme mierne vychladnúť.
Potom oddelíme jednotlivé listy.
TIP:
Ak nechcete použiť mikrovlnnú rúru, môžete spariť listy vo vriacej vode.
Odstránime hrubšie časti listov, ale robíme to opatrne, aby sme nenarušili ich celistvosť.
Prekryjeme 5 listov spolu a stočíme ich do rolky.
Rolky vložíme do sterilizovaného pohára, do ktorého sme predtým vložili bobkový list, čierne korenie a nové korenie.
Pripravíme si nálev (robíme to kým sa pripravujú listy, tak minimalizujeme čas prípravy):
Vodu nalejeme do hrnca.
Pridáme soľ a premiešame.
A privedieme do varu.
Horúcu soľanku nalejeme do pohára.
Robíme to tak, aby úplne zakryla všetky kapustné listy (z pohára musia vyjsť všetky vzduchové bubliny).
Pohár teraz uzavrieme viečkom.
Necháme postupne vychladnúť.
Odložíme na tmavé, chladné miesto.
V zime stačí už len vytiahnuť kapustové rolky, naplniť ich podľa chuti a máte výborný obed za pár minút.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: