Chutí jednoducho skvele a jeho príprava nezaberie veľa času.
Tá kombinácia lahodného kávového cesta a pomarančového želé je naozaj dokonalá.
Vyskúšajte a budete nadšení!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept z youtube kanála Smaki Katriny je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.
Potrebujeme:
Suroviny na veľký plech s rozmermi cca 25 x 35 cm
Pohár má objem 250 ml.
2 poháre sušeného mlieka
800-900 g homogenizovaného vanilkového tvarohu
250 g masla alebo margarínu
1/2 šálky kryštálového cukru
2 balenia okrúhlych piškót (asi 350 g)
1 žĺtok
1 balenia želatíny + 375 ml pomarančovej šťavy
2 balenia želatíny + 750 ml pomarančovej šťavy
2 PL želatíny + 2 PL instantnej kávy
Postup:
Pred prípravou cesta vyberte maslo a tvaroh z chladničky, aby dosiahli izbovú teplotu.
Rozpustite 1 balenie želatíny v 375 ml zohriatej pomarančovej šťavy (nesmie byť vrelá).
A nechajte vychladnúť.
Plech vymastite tukom, piškóty namáčajte v pomarančovom želé.
Ukladajte na dno tesne vedľa seba.
Potom prejdite k príprave tvarohovej hmoty.
Dve lyžice želatíny a kávu dajte do misky, zalejte 125 ml horúcej vody.
Premiešajte a poriadne vychlaďte.
Maslo vyšľahajte so žĺtkom a cukrom do nadýchanej peny.
Potom postupne pridávajte tvaroh.
Pridajte trochu tvarohu, premiešajte, opäť pridajte trochu tvarohu a znova premiešajte.
Potom do výslednej hmoty pridajte sušené mlieko a premiešajte.
Nakoniec pridajte postupne vychladnutú želatínu s kávou.
Nemiešajte dlho, iba kým sa nespojí.
Vzniknutú hmotu vylejte na piškóty a dajte na pol hodinu do chladničky, aby hmota začala tuhnúť.
Potom na hmotu dajte vrstvu piškót, ktoré tiež namáčajte v želé.
Dezert vložte do chladničky.
Zvyšné 2 želatíny rozpustite v 750 ml vriacej pomarančovej šťavy, dôkladne premiešajte a nechajte trochu vychladnúť.
Potom pomarančovou želatínou zalejte dezert a odložte na celú noc do chladničky, aby všetko dôkladne stuhlo.
Cesto sa dobre krája, je stabilné a pekne vyzerá.
Navyše, jeho chuť v kombinácii s osviežujúcim pomarančovým želé je znamenitá a ohúri každú návštevu.
Dobrú chuť!
Vide návod: