Zemiakové placky sú v mojej rodine veľmi obľúbené, ale táto verzia z kapusty mala napodiv oveľa väčší úspech.
Potrebujete len pár ingrediencií, aby ste svoju rodinu prekvapili touto pochúťkou. Dá sa podávať na mnoho spôsobov, u nás je veľkým favoritom aj samostatne, s malým dipom. Môžeme ho však ponúknuť aj namiesto mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ide o vegetariánsky recept, ktorý môžu pripraviť aj tí, ktorí sa vyhýbajú mäsu.
U nás sa stala táto varianta z kanálu KETES kitchen veľkým favoritom, pretože naša rodina sa kapustovým jedlám skôr vyhýba.
Tieto placky môžete jesť teplé alebo studené a dokonca sú výbornou alternatívou aj na rýchly a sýty obed.
Potrebujeme:
polovica kapusty 400 g,
1 cibuľa,
3-4 strúčiky cesnaku,
2 vajcia,
soľ,
korenie,
tymian,
múka podľa potreby (cca 3-4 lyžice)
Na dip:
kyslá smotana
strúčik cesnaku
štipka soli
čierne korenie
Postup:
Kapustu nakrájame.
Preložíme do hrnca a zalejeme vodou.
Pridáme soľ.
Dáme na plameň – necháme variť po dobu 10-15 minút.
Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu.
Na panvici zahrejeme olej a cibuľu osmažíme dozlatista.
Pridáme aj pretlačený cesnak a všetko spolu krátko restujeme.
Kapustu scedíme.
Pomocou pretláčadla z nej vytlačíme prebytočnú vodu.
Následne ku kapuste pridáme dve vajcia a opraženú cibuľku.
Ochutíme soľou a korenienami.
Pridáme múku a dobre zamiešame.
Múku pridávame podľa potreby.
Navlhčenými rukami formujeme z masy fašírky.
Na dostatočnom množstve oleja smažíme z oboch strán dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou alebo obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: