Najchutnejšia nemecká nátierka na chlieb je vyrobená z cibule a jablka, no jej hlavné ingrediencie nikto ani len neuhádne.
Jemná zmes bohatá na jasné chute je oveľa lepšia ako maslo a na leto takáto nátierka nielen chutná, ale aj užitočná vďaka celému súboru vitamínov.
Potrebujeme:
1 cibuľa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 jablko
50 gramov vlašských orechov
soľ
korenie
trochu horčice
Len 5-10 gramov masla panvicu (prípadne olej)
Postup:
Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno.
Najprv si na panvici si rozpustite trochu masla – prípadne môžete použiť olej.
Orestujte cibuľu, kým nebude priehľadná.
Jablko si nakrájame – odporúčam aj ošúpať.
Potom k nej pridáme nadrobno nakrájané jablko.
Spolu orestujeme.
Po 4 minútach vyberte jablko a cibuľu.
Preložte do pohára mixéra.
Orechy nasekáme najemno.
Tiež opečieme na suchej panvici.
K cibuli a jablku nasypeme orechy.
Pridáme soľ a korenie.
Pridáme aj trochu horčice.
Všetko ponorným mixérom rozmixujeme na homogénnu hmotu – nátierka je hotová.
Túto nátierku najlepšie podávate s chrumkavými hriankami.
Rýchla cuketová nátierka
Dobrý deň, chcem sa podeliť o perfektný nápad na rýchlu večeru z cukety, cesnaku a bambina, ktorú som našla tu na vašej stránke.
Skúsila som a z výsledku je nadšená celá rodina.
Vyprážanú cuketu nezvyknem robiť a preto ma tento recept zaujal.
Pomazánku robím na chlebíčky aj pre návštevy a každý ju vychválil do nebies.
Potrebujeme:
1 cuketu
1 stredne veľkú cibuľu,
2-3 strúčiky cesnaku,
soľ,
syr v črievku
Voliteľné:
Čierne mleté korenie
Bylinky podľa chuti
Kôpor/petržlenovú vńať nakrájanú nadrobno
Údený syr nastrúhaný
Postup:
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame ju nadrobno.
Pripravíme si panvicu.
Rozpálime na nej trochu oleja.
Osmažíme cibuľu dozlatista.
Cuketu očistíme.
Postrúhame na jemno (šťavu nevytláčame).
Pridáme ju k podusenej cibuľke.
Dusíme ešte asi 3 min.
A pridáme aj pretlačený cesnak a soľ, koreniny podľa chuti.
Celkom nakoniec do zmesi vmiešame aj bambino (alebo iný tavený syr).
Ja pridávam aj nastrúhaný údený syr a nastrúhanú šunku.
Všetko ešte dobre spolu premiešame, kým sa syr nerozpustí a všetko sa krásne nespojí.
My ju jeme hneď z panvice. :-)
Výborný nápad je pridať k nej napríkald aj červenú mletú papriku, alebo trochu pálivej, ak máte radi.
Do zmesi môžete pridať aj nadrobno nakrájanú papriku – pridajte k cibuľke a poduste spolu s ňou.
Rovnako môžete pridať slaninu, už spomínaný syr, alebo koreniny podľa chuti.
Je to výborná pochúťka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Autor: Majka D.