Zobral som 1 cibuľu a 1 jablko a za 10 minút z toho urobili nátierku LEPŠIU ako maslo: Nielen chutné, ale aj zdravé!

[mashshare]

Najchutnejšia nemecká nátierka na chlieb je vyrobená z cibule a jablka, no jej hlavné ingrediencie nikto ani len neuhádne.

 Jemná zmes bohatá na jasné chute je oveľa lepšia ako maslo a na leto takáto nátierka nielen chutná, ale aj užitočná vďaka celému súboru vitamínov.

 

 

Potrebujeme:

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 jablko

50 gramov vlašských orechov

soľ

korenie

trochu horčice

Len 5-10 gramov masla panvicu (prípadne olej)

Postup:

 

 

Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno.

Najprv si na panvici si rozpustite trochu masla – prípadne môžete použiť olej.

Orestujte cibuľu, kým nebude priehľadná.

 

 

Jablko si nakrájame – odporúčam aj ošúpať.

Potom k nej pridáme nadrobno nakrájané jablko.

 

 

Spolu orestujeme.

Po 4 minútach vyberte jablko a cibuľu.

Preložte do pohára mixéra.

 

 

Orechy nasekáme najemno.

Tiež opečieme na suchej panvici.

K cibuli a jablku nasypeme orechy.

 

 

Pridáme soľ a korenie.

Pridáme aj trochu horčice.

 

 

Všetko ponorným mixérom rozmixujeme na homogénnu hmotu – nátierka je hotová.

Túto nátierku najlepšie podávate s chrumkavými hriankami.

 

 

Rýchla cuketová nátierka

Dobrý deň, chcem sa podeliť o perfektný nápad na rýchlu večeru z cukety, cesnaku a bambina, ktorú som našla tu na vašej stránke.

Skúsila som a z výsledku je nadšená celá rodina.

 

 

Vyprážanú cuketu nezvyknem robiť a preto ma tento recept zaujal.

Pomazánku robím na chlebíčky aj pre návštevy a každý ju vychválil do nebies.

 

 

Foto: tjn

Potrebujeme:

1 cuketu

1 stredne veľkú cibuľu,

2-3 strúčiky cesnaku,

soľ,

syr v črievku

Voliteľné:

 

 

Čierne mleté korenie

Bylinky podľa chuti

Kôpor/petržlenovú vńať nakrájanú nadrobno

Údený syr nastrúhaný

Postup:

 

Foto: tjn

 

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame ju nadrobno.

 

 

Pripravíme si panvicu.

Rozpálime na nej trochu oleja.

Osmažíme cibuľu dozlatista.

 

 

Cuketu očistíme.

Postrúhame na jemno (šťavu nevytláčame).

 

 

Pridáme ju k podusenej cibuľke.

Dusíme ešte asi 3 min.

A pridáme aj pretlačený cesnak a soľ, koreniny podľa chuti.

 

 

Celkom nakoniec do zmesi vmiešame aj bambino (alebo iný tavený syr).

Ja pridávam aj nastrúhaný údený syr a nastrúhanú šunku.

 

 

Všetko ešte dobre spolu premiešame, kým sa syr nerozpustí a všetko sa krásne nespojí.

My ju jeme hneď z panvice. :-)

Výborný nápad je pridať k nej napríkald aj červenú mletú papriku, alebo trochu pálivej, ak máte radi.

 

 

Do zmesi môžete pridať aj nadrobno nakrájanú papriku – pridajte k cibuľke a poduste spolu s ňou.

Rovnako môžete pridať slaninu, už spomínaný syr, alebo koreniny podľa chuti.

 

Foto: tjn

 

Je to výborná pochúťka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor: Majka D.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes