Dezert, ktorý si právom zaslúži svoj názvo – malinový koláč SNOV.
Je nesmierne jemný, ľahučký ako oblak a chutnejší, ako si viete predstaviť.
Našli sme ho pre vás na kanáli Торты и Кулинария Cakes & Cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Veľkosť formy, v ktorej podávam dezert, je 28 x 19 cm
Na krém:
400 ml mlieka s obsahom tuku 3,5%
30 g kukuričného škrobu
110 g kr cukru
5 žĺtkov
100 ml studenej smotany na šľahanie
1 čajová lyžička vanilkovej pasty alebo vanilkového extraktu
250 g csyra mascarpone
Ingrediencie pre pusinky:
* vždy pridávame dvakrát toľko cukru ako množstvo vaječných bielkov
Na plech 42×32 cm:
133 g vaječných bielkov
266 gramov cukru (vrátane 8 gramov vanilkového cukru)
1 malá štipka soli
400 g čerstvých alebo mrazených malín
Postup:
Začneme krémom:
Na plameň dáme 300 ml mlieka a zahrievame takmer do varu.
V miske rozmiešame škrob a cukor.
V zvyšnom mlieku (100 ml) najskôr rozmiešame žĺtky.
Potom pridáme sypkú zmes a rozmiešame.
Žĺtkovú zmes nalejeme za stáleho miešania do horúceho mlieka.
Rozmiešame.
Privedieme do varu a keď sa objavia bublinky, varíme asi 20 sekúnd.
Stále miešame, aby sa zmes nepripálila.
Zložíme z plameňa a prelejeme do samostatnej misky.
Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Puding musí byť na prípravu krému studený.
Pusinky:
Z uvedeného množstva bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania pridáme aj štipku soli.
Sneh nanesieme do zdobiaceho vrecka.
Dávkujeme jednotlivé pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pri teplote 85 stupňov pečieme asi 1,5 -2 hodiny, podľa rúry a veľkosti pusiniek (viď video).
Nakoniec si dokončíme krém:
Dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkou a mascarpone.
Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a spolu prešľaháme.
Ideme skladať dezert:
Na dno uložíme pusinky, pokračujeme vrstvou krému.
Posypeme mrazenými alebo čerstvými malinami. Pokračujeme druhou polovicou krému.
Na vrch uložíme pusinky a nasypeme maliny. Môžeme ozdobiť lístkami mäty a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: