ZMRZLINOVÝ krém z čias socializmu, ktorý by sme mohli jesť aj každý deň: Originál podľa ČSN – je to 50 rokov, ale na tú chuť sa nezabúda!

[mashshare]

Fantasticky chutný krém z čias socializmu, ktorý chutí ako zmrzlina.

Je neskutočne jemný a lahodný, hotová báseň.

Ideálny na plnenie aj zdobenie.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sme našli na kanáli Olga Ashikhmina.

Potrebujeme:

400 ml mlieka

1 vajce

štipka soli

180 g kr. cukru

3 lyžice kukuričného škrobu

100 g masla

200 ml smotany 33%

Postup:

Do hrnca nalejeme trochu mlieka.

 

 

Pridáme vajce, štipku soli a cukor.

Všetko dôkladne premiešame metličkou.

Keď všetko premiešame, pridáme aj škrob.

 

 

Dôkladne vymiešame, aby v ceste neboli žiadne hrudky.

Miešanie je pri príprave tohoto dezertu tá najdôležitejšia vec, venujte zvláštnu pozornosť tomu, aby v hmote neboli žiadne hrudky.

Zapneme horák.

 

 

Do horúcej zmesi, pridáme zvyšné mlieko.

Na strednom plameni uvaríme puding.

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

 

 

Opäť je veľmi potrebné miešať, pretože na dne sa môže usadiť škrob, ktorý by mohol spôsobiť, že krém bude horký.

Takže miešame a privedieme do varu – pri miešaní nezabudnite na dno hrnca.

Keď zmes zovrie a objavia sa prvé bublinky, varte len 30-40 sekúnd.

 

 

Vypneme a do horúceho krému vmiešame maslo.

Maslo by malo mať izbovú teplotu.

Miešaním rozpustíme.

Krém prelejeme do misky a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Prikryte krém fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Odložíme na chladné miesto.

Potom vychladený krém vyberieme.

 

 

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Smotana musí tiež veľmi dobre vychladená.

Smotanu začneme šľahať.

 

 

Keď zhustne, postupne pridávame krém.

Vždy 2 lyžice krému – zašľaháme a takto pokračujeme.

Keď sú obe hmoty prepojené, náš krém je pripravený.

Ideálny je na zdobenie aj plnenie.

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes