Už ste niekedy skúsili Švédsky tvarohový koláč? Je fantasticky chutný a skutočne ultra jednoduchý.
Určite skúste tento vynikajúci domáci recept.
Výborný recept sme našli na kanáli Český rozhlas a jeho autorkou je pani Adéla Štefanková.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček cukru
1 prášok do pečiva
Štipka soli
Tvarohová náplň:
750 g tvarohu
3 vajcia
1 hrnček cukru
500 ml mlieka
1 lyžica kokosu
Ďalej:
Hrsť hrozienok
Rum
140 g rozpusteného masla
Postup:
Do misky si nasypeme múku, cukor aj prášok do pečiva.
Dobre premiešame.
Zmes rozdelíme na polovicu.
Nachystáme si plech na pečenie
Plech vymastíme maslom – maslom nešetríme.
Na plech nasypeme ½ sypkej zmesi.
Pripravíme si krém:
V miske zmiešame tvaroh z vaničky, 3 vajcia, cukor, mlieko a lyžicu kokosu.
Pomocou šľahača prešľaháme tak, aby sa všetky prísady spojili.
Tvarohovú zmes rovnomerne nalejeme na sypkú zmes.
Na tvarohovú zmes rozložíme hrozienka naložené v rume.
Na vrch rovnomerne rozsypeme zvyšok sypkej zmesi.
Teraz pomocou lyžičky na vrch navrstvrstvíme rozpustené maslo.
Pečieme pri teplote 160 stupňov 65 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: