Ak milujete krémové dezerty, tak tento dezert podľa Martinky bude pre vás nebíčko v papuľke.
Tri krémy splynú v jednu lahodnú chuť a sú doplnené o bohatú orechovú posýpku.
Dezert chutí ako lahodná krémová zmrzlina, len s tým rozdielom, že ju nemusíte mraziť.
Mňamka!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 plechovky kondenzovaného mlieka
1 šálku mlieka
1 PL kukuričného škrobu
1 ČL vanilkovej esencie
2 tégliky kyslej smotany
100 g mliečnej čokolády
100 g mliečnej alebo horkej čokolády (podľa chuti)
Voliteľné (na ozdobu):
orechy
Postup:
Do hrnca si nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme kukuričný škrob rozmiešaný v šálke mlieka.
Dáme na sporák.
Pridáme vajcia.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Pred koncom primiešame vanilkovú esenciu.
Keď je krém uvarený, pridáme smotanu a všetko dobre spojíme.
Hotový krém rozdelíme na 3 časti.
Do jednej z misiek si teraz pridáme nalámanú čokoládu.
Miešame metličkou, kým sa čokoláda nerozpustí.
Zoberieme si jenskú misu a na dno vylejeme tento čokoládový krém.
Potom si zoberieme jednu misku s pôvodným krémom.
Nalejeme ho na čokoládovú vrstvu.
Krém v poslednej miske spracujeme opäť s nalámanou čokoládou, ale tentokrát môžeme zvoliť inú, napríklad horkú.
Vymiešame metličkou kým sa nerozpustí a nevznikne kompaktný krém.
Ten nalejeme navrch.
Dáme vychladiť do chladničky na 15 minút.
Medzitým si nasekáme orechy.
Misu s dezertom vyberieme.
Bohato posypeme orechmi, ktoré môžeme jemne zmiešať s vrchným krémom.
Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.
Hotovo.
Dezert je pripravený.
Prajeme dobrú chuť!