K mäsovým jedlám sa výborne hodí uhorkový šalát.
Je to skutočná pochúťka, ktorá väčšine ľudí naozaj chutí.
Ak túto pochúťku nechcete robiť len v lete, ukážeme vám, ako si ju zachovať aj na zimu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uhorkový šalát je pri uskladnení na zimu rovnako chutný ako jeho letná verzia.
Nemôžeme sa ho nabažiť.
Potrebujeme:
5 kg hobľovaných uhoriek
8 dl cukru
2,5 dl 20% octu
1 lyžica horčičných semienok,
1 dl soli
1 čajová lyžička pomôcky na konzervovanie (ja som použila značku Dr. Oetker)
1 čajová lyžička borkénu
pol lyžice celého čierneho korenia.
Postup:
Uhorky nastrúhame na strúhadle na tenké kolieska.
Ak chcete, môžete uhorky aj nakrájať, ale ja odporúčam strúhanie – je to rýchlejšie a pohodlnejšie. Len si dávajte pozor na prsty. :-)
Preložíme ich do vandlíka.
Pridáme k nim cukor, ocot, horčičné semienko, soľ, celé čierne korenie.
Pridáme aj oba prášky na konzervovanie.
Premiešame.
Necháme stár pár hodín.
Odpočívať necháme dovtedy, kým uhorky nepustia dostatok šťavy.
Nezabudnite z času na čas premiešať
Teraz môžeme plniť.
Nachystajte si sterilizované poháre aj viečka.
Naplňte uhorkami.
Potom do pohárov nalejeme aj šťavu, ktorú pustili.
Ak chcete môžete dochutiť kôprom.
Poháre pevne zavrieme.
Šalát skladujeme na chladnom mieste.
ideálna je napríklad pivnica.
Šalát sa výborne hodí k mäsku, aj v lete chutí ako čerstvý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)