Tento recept na pizzu je u nás doma veľmi obľúbený.
Počas prípravy sa cesta ani nedotknete a vďaka dvom prísadám bude pizza nadýchaná a krásne mäkučká.
Recep sme našli na kanáli Clic and Bake.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 ml vlažnej vody
1 ČL suchého droždia (4 g)
1 ČL cukru
3 ČL olivového oleja (50 ml)
1 ČL soli
1/2 ČL korenia
1 ČL petržlenovej vňate (čerstvej alebo sušenej)
250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL octu
Na vrch:
100 g strúhanej mozzarelly alebo čedaru
červená paprika
zelené korenie
nakrájané olivy
saláma alebo mortadella
3 lyžice olivového oleja
jeden prelisovaný strúčik cesnaku
Postup:
Do misky nalejeme vodu.
Pridáme droždie a cukor.
Premiešame, prikryjeme a necháme asi 5 minút, kým kvások narastie.
Potom pridáme všetky ostatné prísady na cesto.
Metličkou dobre premiešame.
Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naň cesto.
Uhladíme a necháme 30 minút odpočívať bez prikrytia.
Teraz na vrch uložíme prísady podľa chuti.
Pečieme v predhriatej rúre na 190 C asi 30 minút.
2 tajné prísady zaručia úžasný výsledok:
Prášok do pečiva pomáha tekutému cesto počas pečenia nafúknuť
Ocot spôsobí, že cesto bude mäkké a vzdušné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: