Najlepší recept, aký som vyskúšala.
Predtým sme slivkový lekvár celé hodiny varili v hrnci, teraz ho mám hotový za jedinú hodinu a je to úplne bez námahy!
Potrebujeme:
2 kg sliviek
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g kr. cukru (rozdelený na dve dávky po 250 g)
2 lyžice octu
1 lyžičku mletej škorice
5 ks rozdrvených klinčekov
4 lyžice rumu
Postup:
Slivky umyjeme a rozpolíme – kôstky vyberieme.
Potom slivky navrstvíme do hlbšieho pekáča (aby sa doň všetky slivky vošli).
Pokvapkáme octom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme 20-25 minút – počas pečenia nemiešame.
Potom vyberieme z rúry.
Posypeme prvou dávkou cukru.
Opäť vložíme do rúry na 15 minút.
Dáme piecť na ďalších 15 minút.
Vyberieme.
Posypeme zvyšným cukrom.
Opäť vložíme na 10-15 minút do rúry.
Potom stačí už len vybrať z rúry.
Pokvapkať rumom a posypať koreninami.
Ponorným mixérom rozmixujeme.
Len naplníme do čistých pohárov na zaváranie (okraj pohárov musí ostať čistý).
Uzavrieme a otočíme hore dnom.
Zabalíme do deky.
Necháme celkom vychladnúť a máme hotovo!
Rada na záver:
Niekedy sa môžu slivky po treťom pečení zdať príliš vodnaté.
Vtedy vložte ešte na 15-20 minút do rúry.