Dajte PLNÚ fľašu do mrazničky, nakrájajte a výsledok vás ohromí:V obchode už NEKUPUJEM!

Vyskúšajte tento ľahký a lahodný domáci krémový syr a budete nadšení.

Potrebujete len 1 surovinu, ktorú stačí zmraziť a syr je hotový.

Dobrota bez námahy, ktorú ocení aj vaša rodina.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento skvelý a rýchly recept z youtube kanála wie man kocht.

Kefír, účinky na zdravie:

Podporuje zdravie čriev a tráviaceho systému

Obsahuje vápnik a iné výživné zložky, ktoré majú pozitívny vplyv na organizmus ako celok

Podporuje imunitný systém

Podporuje trávenie, zlepšuje pravidelnú stolicu

Vhodné pri chudnutí, pretože obsahuje bielkoviny

Zabezpečuje zdravý vývoj kostí, kĺbov a zubov

Vhodný pri Ateroskleróze a Osteoporóze

Zabezpečuje správnu funkciu štítnej žľazy

Podpora pamäti a správnej činnosti mozgu

Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami

Ako pripraviť krémový syr z jednej prísady?

 

 

Príprava krémového syra z kefíru je veľmi jednoduchá, syr má jemnú textúru a lahodnú chuť. 

Ak hľadáte jednoduchý spôsob prípravy domáceho syra, tento recept sa vám bude páčiť.

Potrebujeme:

1 l kefíru v plastovej fľaši

1/2 ČL soli

voliteľné: čerstvý kôpor, červená paprika, cesnak alebo iné koreniny podľa chuti

Postup:

 

 

Zoberte si litrový kefír v plastovej fľaši.

Vložte ho do mrazničky.

Keď je kefír úplne zmrazený, fľašu vyberte.

 

 

Teraz narežte plast tak, aby ste ho mohli odstrániť.

Potom zmrazenú hmotu nakrájajte na stredne hrubé časti. 

 

 

Do hrnca vložíme cedidlo.

Cedidlo si pokryjeme gázou, aby prečnievala cez okraje cedidla.

Teraz na gázu vložíme kúsky zmrazeného kefíru.

 

 

Prikryte prečnievajúcou gázou.

Nechajte takto stáť až do úplného rozmrazenia. 

Potom vyklopte hmotu do misky.

Ak si chcete syr dochutiť, môžete pridať nasekaný kôpor, papriku alebo iné koreniny podľa chuti.

 

 

Primiešajte soľ, môžete pridať 3 prelisované strúčiky cesnaku a všetko dobre premiešajte vidličkou.

Hotovo, môžeme podávať napríklad na čerstvej bagete, či hrianke.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.